Természetes gyógymódok

Nagy Makra Elzita

  • természetes gyógymódok terapeuta
  • Blombahl fülbelövés
  • Doterra wellness tanácsadó

Az érintés erejét, gyógyító hatását 23 éve tapasztalom, melyet egyre magasabb szintre igyekszem emelni, több technikát alkalmazva.

  • FLOW-Meridián masszázs
  • Aromatouch kezelés
  • Expanse Teraphy
  • Aroma- légzéstechnika, testtudatosság gyakorlat
  • Talpreflexológa
  • FLASH-Koponya-arc-nyak kezelés EFT, arcreflex, tibeti masszázs technikákkal

Végzettségeim: Egészségtan tanár, biokozmetikus, természetes gyógymódok terapeuta. Sok-sok tanfolyamot végeztem ezeken felül még: Schüsshler arcdiagnosztikát, atomaterápíás képzéseket, Reikit mesteri szintig, metamorfozist, kínai arcdiagnosztikát, és számos masszázstechnikát tanultam.

 

Zenit szépségszalon természetes illóolajok és gyógymódok Mórahalom
Milyen kezelésekkel és hogyan tudok segíteni?

Többnyire személyre szabottan különböző masszázs és érintés terápiákat ötvözök.

A kezelések azon a tényen alapszanak, hogy a múltban átélt traumák, negatív élmények mind-mind lenyomatot képeznek a testünkben.

Sajnos ezek a történések sokszor olyan mélyen érintenek minket, hogy bár a konkrét, kiváltó történetet nem tudjuk felidézni, testünk mélyebb rétegeiben azonban ott marad a fájdalom.

Ezt a diszharmóniát oldja fel az érintésterápia, finom, apró tapintásokkal – szavak nélkül, tudatosítja testünkben az izomfeszültséget, és felszínre hozza az ott elraktározódott, felhalmozott sérelmeket, érzelmeket, ezzel segítve azok feldolgozását.

Általános fiziológiai hatása önmagában is támogatja szervezetünket.

Lassítja a szívritmust, csökkenti a vérnyomást, növeli a jó közérzetért felelős szerotonin szintet, immunrendszert segíti, mivel csökkenti a stressz hormon hidrokortizol szintjét.

A bőr érintése fizikai szükséglet, serkenti az idegrendszert, jótékony a fejlődésre. Az érintés gyönyörű és gyógyító hatású, hihetetlen nagy, csodát tévő energiája van. Erejét évezredek óta sikerrel alkalmazzák különböző betegségek kezelésében.

A rendszeres talp- és testmasszázs oldja a napi feszültséget, a „simogatás” boldogsághormonokat termel, javítja a vér- és nyirokkeringést, így a sejtjeinkhez eljutnak a tápanyagok, a vitaminok.

A hát a fő stresszközpont, ha masszírozzuk, az kihat összes testközpontra.

Masszázs során mintegy ötmillió érzősejt (ezek legtöbbje a háton és az ujjbegyeken helyezkedik el) közvetíti finoman elágazó idegpályák segítségével az agynak a testi érintést, amely azután jó érzést keltő hormonokat termel.

A boldoggá tevő endorphin és harmonizáló oxytocin hatására csökken a vérnyomás és a stressz hormonszint, lassabban ver a szívünk, testi és lelki betegségeket meg lehet előzni segítségével.

A finom, puha, ismétlődő bőringert az idegek a gerincagyba, azon át a közérzetet befolyásoló központba vezetik. Még mielőtt az ingerület az agykéregbe kerülne – azaz mielőtt tudatossá válna –, megindítja a közérzetjavító hormonok fokozott termelését, nyugtató, izom- és érgörcsoldó hatását. Lassul a pulzus, nyugodtabbá válik a légzés.

Javul az immunrendszer működése.

Az érintés csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét is, a fájdalmak csökkenek, a depresszió mérséklődik, a cukorbetegeknél csökken a glükóz szint.

Kisbabák, akinek a szülei kifejezetten sokat simogatják meg a gyereküket, ott a kisbaba gyorsabban és probléma mentesebben fejlődik, egészsége jobb lesz az átlagnál és kiegyensúlyozottabb a személyiség fejlődése.

Doterra Welness tanácsadóként segítem a hozzám fordulókat, hogy hogyan tudják leghatékonyabban felhasználni a természet kincseit. Saját készítésű tudástárral, képzésekkel, személyes konzultációval.

Az esszenciáis olajok használata segíti szervezetünk testi és érzelmi egészségének fenntartását, helyreállítását. Segítenek a szezonális megbetegedések leküzdésében, és a mindennapos érzelmi kihívások megoldásában. Gyermekeink mentális fejlődéséhez, valamint a tudatos gyermekneveléshez kitűnő útmutatást biztosítanak.

Természetes illóolajok a szépségszalonban

Elérhetőségek

Zenit Szépség és Egészség Centrum

6782, Mórahalom, József Attila u. 5-2.

Fogászat: +36 30 559-0790

Fodrászat: +36 20 489-2992

Kozmetika: +36 30 209-7529 

Pedikűr, manikűr: +36 30 471-0894

Műszempilla styling: +36 30 457-5107

Természetes gyógymódok: +36 20 425-2687

Zenit Szépség és Egészség Centrum

6782, Mórahalom,
József Attila u. 5-2.

Fogászat:
+36 30 559-0790

Fodrászat:
+36 20 489-2992

Kozmetika:
+36 30 209-7529 

Pedikűr, manikűr:
+36 30 471-0894

Műszempilla styling:
+36 30 457-5107

Természetes gyógymódok:
+36 20 425-2687

Zenit Centrum Mórahalom